top of page

Hvad skal en tantra massage koste?

En af de store diskussioner der er i tantra miljøet er netop dette spørgsmål. Nogle mener at en massage skal være gratis og andre mener at mindre eller større beløb kan gøre det. I denne artikel vil jeg tage emnet op, og fortælle lidt om min egen (pris)rejse.mønter på en knust vase


Den hårde opstart

Da jeg startede ud i sin tid lavede jeg tantra massager gratis. Jeg tog simpelthen ud til klienterne med alt mit habengut på ryggen, inkl. topmadras, olie, lagen og højtaler - for så at give 3 timers massage inden jeg drog hjem igen med fuld oppakning.


Jeg havde brug for forskellige kroppe at træne på, men det var hverken nemt eller simpelt for mig at skulle finde det, så var overbevist om at jeg skulle sætte barren lavt.


Efter nogle gange gik det op for mig hvor hårdt og omkostningsfuldt det her i virkeligheden var, og måtte ændre praksis. Nu kunne klienter betale det de ville - altså blev det donationsbaseret - men jeg tog stadig ud til klienten.


Efter en rum tid med det måtte jeg sande hvor hårdt det var, hvor mange omkostninger - fysisk som økonomisk - dette stadig var, og hvor total ujævnt og unfair det føltes at nogle klienter gav 1000kr. mens gav en 50'er, som ikke engang kunne dække busturen hjem.


Det var ikke fair over for hverken klienten som havde betalt 1000kr. eller mig.


Første trin på (betalings)stien

Dernæst begyndte jeg at leje mig ind i klinik lokaler, da det betød at jeg ikke behøvede at slæbe alt muligt med, med en udgift på 400kr. per gang. Hvilket jo egentlig betød at jeg måtte tage fast betaling - fordi, at massere i 3 timer efterfulgt af at jeg skulle betale for lokalet gav ikke meget mening. Jeg forsøgte derfor med en fast pris som hed 300kr. i timen. Altså et overskud på 500kr. per gang - hvis ikke man talte andre udgifter med. Men for mig, i det her stadie, havde jeg allerede svært ved at skulle tage en betaling. Tænk sig - at jeg tog 900kr. for en tantra massage. Af mig?


Shit mand. Det havde INGEN da lyst til at betale.


Det næste skridt

Jeg noterede mig dog en lidt interessant ting. Mine klienter tog massagen mere seriøst. De var mere engagerede. Mere nysgerrige. De følte også generelt at de fik mere ud af det. Ikke fordi massagen var anderledes - jo bevares, jeg var nok blevet bedre - men også fordi de havde investeret i det.


Jeg forsøgte nogle år senere med gratis massage igen i markedsførings-øjemed; og hold nu fast i hat, briller, tænder, og alt andet der kan falde af - kun 4 ud af 10 bookinger dukkede rent faktisk op. Så var det det værd? At stå der og vente på en person som ingen investering havde i det?


Nåh, men det kliniksted jeg havde lejet mig ind hos havde også andre tantra massører. Jeg lurede deres priser og måtte egentlig lige sande hvor billig jeg i virkeligheden var. Og de manglede da bestemt ikke klienter, ej heller var de klienter kede af at betale.En hånd med et hvidt betalingskort

Så hvad søren gør man med de der priser?

Jeg måtte jo så spørge mig selv: "hvad er jeg (og mine massager) værd? Hvem kan vurdere det - hvis ikke mig selv?"


Tro mig - det her med pris er en evig kamp.


Da jeg tog 300kr. i timen mistede jeg selv motivationen. Ikke fordi massagerne var dårlige - men fordi det at rive 3 timer ud af kalenderen inkl. alt det omkringliggende gjorde simpelthen for ondt økonomisk på mig.


Da jeg tog 400kr. i timen synes klienter jeg var ALT for billig.


Da jeg steg til 600kr. i timen havde jeg stadig klienter som synes jeg var for billig - samtidig med at jeg jo måtte oppe mit game så kvaliteten jo fulgte med prisen. Det betød bedre klinik lokaler og højere kvalitet - men samme eller mindre overskud.


Nu ligger mine priser som de gør. Der har været nogle som mener jeg er dyr mens andre har sagt at jeg er det værd - men de kan ikke komme så ofte. Begge udsagn er fair og forståelige. Jeg har selv også økonomiske kneb engang imellem.


Men jeg har også en ret høj tilfredshed. Jeg får god feedback og folk vil gerne booke igen. Hvorfor?


Jo, fordi med det prisniveau kan jeg sætte en hel dag af til en enkelt klient - så de føler sig set og mødt af en person som kan være 100% til stede, som har ro i maven, og uden at der står en ude på gangen og venter på at det bliver deres tur.


Det er ikke altid helt muligt at booke lokale længe nok til at det kan blive en lang snak bagefter, men det er mest pga. kliniklokalerne jeg bruger og deres tidsadministrering, men jeg har kapacitet til at møde dem dagen efter og snakke oplevelsen igennem.


Men, så hvad skal jeg tage for mine massager? Det kan altså være sindssygt svært at vurdere selv. Er det for dyrt med 900kr. i timen når man tænker på indholdet? vent med at svare på det til du kommer lidt længere ned i teksten.Hvad er det så mine klienter får for pengene?

Bagved prisen ligger der selvfølgelig nogle ting som er skjult eller usagt, som gør at jeg ikke synes jeg er dyr. Altså, det er måske mange penge, men jeg er ikke dyr.


Ja, det er lidt af en påstand... men læs videre:


Som person har jeg har arbejdet intenst med mig selv siden 2018 og dem som kendte mig fra tidligere ved hvor meget anderledes jeg er i dag. Det er både i terapi, men også hypnose, psykolog, psykoterapi og alle mulige andre former for arbejde med mig selv. Det er ikke fordi jeg har fejlet noget (i så fald er jeg indtil videre udiagnosticeret) - men fordi jeg har haft en indre søger og passion for at finde den rette vej for mig.


Jeg har været på utallige tantriske og ikke-tantriske skoler, workshops, events, festivaller og retreats, som gængs er kaldt for selv-udvikling. Jeg kalder det nu selv-afvikling, fordi det mere har handlet om at fjerne filtre og duggede briller som kastede en skygge over den virkelige verden.


Jeg er desuden traumeinformeret, kender indædt til nervesystemet, stress-respons, og kan samle følelser op hos klienter op så det ikke bliver re-traumatiseret, og har en dyb forståelse og respekt for det menneskelige hos dem - og hvad det vil sige at starte fra hvor de gør. Fordi det gjorde jeg selv.


Jeg har desuden masser af krops-træning i baggagen, inkl. 2-3 de-armouring retreats om året siden 2020 som assistent, fysiurgisk massage træning, Melting Method (som blander Lomi Lomi Nui, Deep Tissue, Svensk Massage, Myofascial Release, De-Armouring, og Chi Nei Tsang).


Jeg har medstartet BEVIDST og har flere års erfaring med at holde rum for nok tusindvis af mennesker. Og jeg lever for at give en god oplevelse - drikker hverken kaffe eller alkohol og forsøger at være så ren som overhovedet mulig i min energi når jeg møder op til en massage.


Desuden uddanner jeg og træner mig selv løbende, læser bøger og prøver at dykke dybere i hvad tantra virkelig er, så mine klienter bliver mødt me den dybde de har brug for.Mand som omfavner en solnedgang


Men tantra massager skal da være gratis!

Nu har jeg lige valgt et super spirituelt billede ovenover fordi det passer meget godt til dette afsnit. I online Facebook grupper kan du møde flere mennesker som mener at en tantra massage skal være gratis, eller at de selv giver dem gratis.


Det er åbenbart en udbredt mening.


Hvis vi lige springer over hvad folk laver i privat regi - så ifølge hvem skal en tantra massage så være gratis? Hvilke mennesker er det her rigtigt for?


Det skal lige siges at jeg personligt en af dem som ikke er fan af penge. Penge, geniale eller ej, er bare noget vi har fundet på. Det er noget vi leger.


Men nu lever vi jo i en verden hvor penge er en nødvendighed - om man bryder sig om det eller ej - og derfor må jeg prioritere. Jo mere tid og arbejde jeg skal sætte af til at lave en gennemgående dyb og fantastisk oplevelse, jo mindre tid har jeg til at tjene til mad og husleje. Sådan er verden.


Så hvis du tilbyder noget "gratis" - hvor kommer dine ressourcer til at udføre det fra? Hvilken energi holder dig kørende? For ja, jeg fristes til at sige, lidt kliché-agtigt, at intet er gratis.


I min verden er der en skyggeside af gratis-utopien. Da jeg i sin tid startede, var energi-udvekslingen at klienten lagde krop til så jeg kunne træne massage, så også selvom vægtningen var ulige, så var der klare linjer.


Så mit spørgsmål er - hvad ligger der gemt når massagerne er gratis? Hvad er det i virkelighede du som klient betaler med?De økonomiske omkostninger ved tantra massager

For lige at perspektivere lidt, så er der en del omkostninger ved at have et sådant foretagende kørende. Nu lægger jeg kortene på bordet, hvilket jeg ikke har indtrykket af mange andre gør.


Jeg har måske brugt i omegnen af 200.000-400.000kr. på uddannelse, retreats, workshops osv. Udover at jeg selvfølgelig betaler 25% af al indtægt i moms, så har jeg udgifter til bogholder og bogholder-program, hjemmeside, firmakonto, klinik-rum, marketing, - og diverse inkl. olie, transport, o.l.


Når du laver en booking på hjemmesiden så bliver der også skåret af til booking programmet og banken som er mellemled.


For at jeg personligt kan få det til at hænge sammen er jeg nødt til at have andet arbejde ved siden af. Jeg ville elske at kunne leve af dette- men må sande at der er jeg desværre ikke endnu.


Så hvad tænker du?


Hvad skal en tantra massage koste?


Alt det bedste,

Thomas

223 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page