top of page

5 ting jeg, som Tantra Massør, ville kigge efter hvis jeg selv skulle booke en Tantra Massage.

Opdateret: 25. jan.En Tantra Massage er forskellig hver gang da man arbejder med energi. Så blandet sammen med forskellige intentioner, massører, skoler, og sammensætninger, kan det nogle gange føles som en jungle at skulle finde en god massør.


Her er i hvert fald mit bud på en jeg personligt, som Tantra Massør, ville kigge efter. Massøren herunder er en "hun" uden nogen egentlig grund.
1. Massøren er traume-informeret

Det vigtigste for mig er, om massøren kender til hvordan traume og stress-respons fungerer. Jeg siger ikke at massøren skal være ekspert på området, men helt uvidende i en så intim setting ville for mig være problematisk. Det er svært at sige hvordan cocktailen mellem massør og gæst vil være, og hvis man har en dybt traumatiseret person mellem hænderne kan tingene gå ret galt.


Jamen Thomas, er du da traumatiseret? Det ved jeg faktisk reelt set ikke om jeg er - rigtig mange traumatiserede mennesker har skubbet traumet fra sig, kan ikke huske det, eller negligerer det. Ikke af ond vilje, det er bare sådan kroppen er indrettet. Det kan også være jeg har gjort det, og jeg synes det er en unødig risiko at tage.


Så hvis et traume i mig dukker op til overfladen under en massage og massøren ikke ved hvad hun skal gøre, panikke eller give mig råd der stikker i en retning som er usund, kan jeg ende med at blive retraumatiseret.


 

2. Massøren anerkender grænsesætning

Der er en række måder at finde ud af det ved ikke at spørge direkte, som f.eks. "kan jeg få massagen med tøj på?", eller, " kan det være uden massage af kønnet?"


Hos nogle massører er der en idé om at massagen fortsætter så længe der ikke bliver sagt fra - altså at det er modtagerens ansvar hele tiden at mærke efter hvad der er okay. Argumentativt og i teorien er dette også en fin måde at arbejde på hvis det er i en privat setting tænker jeg, men professionelt kender jeg mig selv godt nok til at vide at det ikke altid er i stand til at sige fra. Og tænker jeg ikke er den eneste.


Grænser er en flydende størrelse. Det er oftest nemt nok for mig at sige fra hvis jeg mærker: "hov, det der vil jeg ikke!", men hvis jeg derimod egentlig synes noget er rart og jeg har det godt, så ville mine grænser måske begynde at strække sig for at den rare følelse ikke forsvinder. Efter en sådan massage ville jeg så gå ud og tænke: "hvorfor sagde jeg ja til det?!"


 3. Anbefaling og Samtykke

Anbefalinger er en hjørnesten af enhver massørs portfolio, men anbefalinger for mig skal komme personligt og fra en person jeg er tryg ved. Hvis det ikke er muligt ville jeg snakke med deres underviser/mentor og få sagt god for dem. Alternativt det heller ikke kan lade sig gøre, så checker jeg hvad der står på nettet, trustpilot, eller prøver selv at kontakte andre som har fået en massage.


Og når vi snakker om anbefalinger så handler det for mig ikke kun om massagen var "God" eller "massøren var sød". Når man booker en Tantra Massage synes jeg det er vigtigt at få anbefalet indholdet af massagen også. En Tantra Massør er ikke en beskyttet titel og der er mange forskellige skoler og retninger derude.


Det jeg ville være rigtig interesseret i at få anbefalet var: "gjorde massøren det i havde aftalt eller var der ændringer undervejs? Kom hun med forslag til noget nyt eller pressede hun på for noget andet end det som var aftalen til at starte med?". For mig er det vigtigt at den ramme som er sat omkring massagen bliver holdt. Og her er jeg er egentlig ligeglad med om massagen er med eller uden yoni-lingam, penetration eller ej, spirituelt eller mega groundet - så længe massagen er og bliver nøjagtig det jeg bestilte, er jeg tryg. Der er samtykke.


Og jo, hvis vi lige snupper en skygge, så findes der jo helt klart sex-fantasier omkring at være sammen med en massør/gæst i sådan en setting - men sådan noget skal aldrig komme fra en professionel massør (og læg mærke til at jeg ikke siger Tantra Massør her - for jeg ved det sker i andre brancher også) med mindre det er aftalt på forhånd. Er du i tvivl, check punkt 5 - hvad er det egentlig du er i gang med?


 

4. Pris

Jeg vil helt klart selv checke prisen for en massage og bruge det som et pejlemærke for hvad jeg bevæger mig ind i.


Er massagen gratis ville jeg som udgangspunkt sørge for at alle de andre nævnte punkter er på plads, og stadig være lidt på vagt (med mindre jeg selvfølgelig kender vedkommende) eller, igen, kontakte stedet de bliver undervist for en anbefaling. Der er mange som søger øveklienter og det har jeg selvfølgelig også selv gjort - og det er helt ligitimt.


Er massagen (for) billig ville jeg nok personligt spørge mig selv og massøren hvorfor prisen er som den er - og hvis ikke der var en ordenlig forklaring ville jeg nok finde et andet sted. Selvfølgelig hænger kvalitet og pris ikke altid sammen, men hvis man ikke betaler på en måde kan det ske man gør det på en anden.


Ofte ender Tantra Massager med at faktisk virke ret dyre, men det er faktisk her at jeg oftest har mest tillid, da massøren har anerkendt alt det arbejde som ligger bag. En Tantra Massage er måske ikke bare 3 timer - for massører kan det være meget længere og koste penge at tilbyde - tænk på forberedelse, rengøring og vask - både energitisk, psykisk og fysisk, supervision, kostvaner/kostændringer*, olie/duft/lyd/udsmykning, lokaleleje og div. ritualer, for slet ikke at snakke om hvor meget det har kostet at blive uddannet. Hvis massøren forstår det og anerkender eget værd, er der også noget på spil - vedkommende kommer til at gøre det ypperste for at jeg får en fantastisk massage.


Er massagen en byttordning ville jeg selv sørge for at præsentere en udligning som står til massagens egentlige, fair pris: 1:1 pr. time udveksling f.eks.: jeg får 3 timers Tantra Massage og du får 3 timers De-Armouring, så der ikke er nogen skyld energi mellem mig og massøren.


*jeg kan altså selv lugte kaffeånde på 10 kilometers afstand

 5. Hvem er massagen for?

Når jeg bestiller en pizza, er det så for min skyld eller pizza-mandens?

Hvis jeg bestiller en fodmassage, hvem er det så for?

Hvorfor skulle en (professionel) Tantra Massage så være for massøren?


Jeg ville aldrig - og her understreger jeg altså aldrig - booke en Tantra Massage (eller noget som helst andet for den sags skyld) hvis formålet på nogen måde handlede om at giveren skulle have noget ud af massagen. Med mindre jeg selv har foreslået det og det var en del af indholdet. Hun må gerne have lyst, bevares - vi er kun mennesker - endda mærke tiltrækning, kemi og måske få nydelse ud af massagen, men målet skal på ingen måde være for at hun mærker det.


Der er nok rigtig mange nuancer her, og det kunne godt tænkes at blive et debatpunkt - fordi Tantra Massager er en blandet størrelse, men tro mig - det kan mærkes. Hvis du er i tvivl, så spørg en god ven: "prøv lige at røre ved mig for min skyld", og prøv derefter at bede dem: "rør ved mig for din skyld" - og mærk forskellen. Den er ret markant.


 

Tak for at du læste med!


Har du ris eller ros til artiklen kan du altid skrive til: info@slow-bodywork


Jeg vil gerne høre din mening - og det koster kun et klik med musen herunder. Hav en fantastisk dag.

Var denne artikel nyttig for dig?

  • Ja, meget

  • Ja - lidt

  • Ikke rigtig

  • Nej, slet ikke


119 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page